OKUYAN DENİZLİ PROJESİ

' Okuyan Denizli ' projesi evde kitap okuma,yazma, dinleme, konuşma, paylaşma ve uygulama projesidir.

12.12.2023 46

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarfından yürütülen Okuyan Denizli Projesiyle yaparak yaşayarak okuma, yazma, dinleme, konuşma ve uygulama etkinlikleri düzenleyerek okuyan, yazan, dinleyen, konuşan, anlayan ve paylaşan öğrenci yaklaşımlarının oluşturulması amacıyla kitap okuma alışkanlığını bir hayat felsefesi hâline getiren, geleceğin okul modellerinin oluşturulmasını hedeflenmektedir. Söz konusu hedefe ulaşmak amacıyla okulumuzda velilerle işbirliği içinde kitap okuma çalışmaları ve etkinlikler dinleme, anlatma, dramatize etme, kitap boyama vb. çalışmalar şeklinde de yapılmaktadır.

Her kitap içerisinde yeni dünyalar taşır. Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık eder, geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Kitap okuyan, okuduklarını değerlendirebilen, sorgulayabilen nesiller yetiştirebilmek amacı ile Okuyan Denizli projesi ile planladığımız etkinliklerimiz, faaliyet planlarımız için okul-aile-öğrenci işbirliği ile güzel çalışmalara ortaklık etmeyi planlamaktayız.

Okulumuzun Okuyan Denizli Projesi eylem planı için tıklayınız.